• Română
    • Русский
    • English
banner

Ce să iei cu tine la “Hai Haiduci! by Salomon”

A mai rămas doar o zi și ceva până la deschiderea primului festival de muzică și sport “Hai Haiduci! by Salomon”. Reamintim că evenimentul se va desfășura timp de două zile, chiar în inima Codrilor. De aceea aveți grijă să vă pregătiți cele necesare de pe acum.

Dacă nu mergeți prea des la pădure sau la cort, acest articol vă va da idei despre lucrurile utile, pe care să le luați cu voi la festival.

Făcându-vă bagajul pentru “Hai Haiduci! by Salomon”, aveți grijă să nu uitați nimic. Pentru început vă sugerăm să faceți o listă de lucruri necesare, iar apoi să le adunați pe toate.

Ce lucruri să iei cu tine la “Hai Haiduci! by Salomon”

1.Un cort

Dacă planificați să urmăriți întregul program “Hai Haiduci! by Salomon” și să rămâneți peste noapte la Vatra, sigur veți avea nevoie de un cort.

La ce să fiți atenți când alegeți un cort? La dimensiuni – țineți cont de numărul de persoane. O persoană are nevoie de aproximativ 60 centimetri lățime. Există diferite tipuri de corturi, dar, din punct de vedere al spațiului, toate au o mică marjă. Astfel, într-un cort destinat pentru două persoane pot încăpea trei, iar într-un cort pentru trei persoane poate încăpea și al patrulea.

2.Un sac de dormit

Sacul de dormit la fel vă va prinde bine, dacă ați decis că veți sta peste noapte la festivalul “Hai Haiduci! by Salomon”. Puteți lua cu voi un sac pe care l-ați mai purtat prin excursii  sau puteți beneficia de serviciile de închiriere, oferite de magazinul Limon.md. Chiria unui sac de dormit vă va ține 30-50 lei (în funcție de regimul termic).

Ce detalii trebuie luate în seamă la alegerea unui sac de dormit? Orice sac de dormit are un anume regim termic. Vă sugerăm să vă orientați la indicatorii medii, poate chiar cu o marjă de temperatură.
Dacă plănuiți să mergeți la festivalul “Hai Haiduci! by Salomon” doar o singură zi, nu aveți nevoie de sac de dormit, că doar nu veniți să dormiți la un eveniment ca acesta, cu un program interactiv și foarte intens!

3.Un covoraș turistic

Veți avea nevoie de covoraș turistic, chiar dacă veți merge la festival doar pentru o zi. Este o chestie foarte utilă, mai ales când veți dori să ședeți jos sau să luați o gustare. În plus, covorașul vă va ajuta să evitați contactul direct cu solul, unde mișună o mulțime de căpușe. Dacă nu aveți un covoraș turistic, îl puteți închiria de la Limon cu doar 12 lei.

4. Mijloace de protecție împotriva insectelor și căpușelor


Înainte de a merge la “Hai Haiduci! by Salomon”, dați pe la farmacie și luați-vă mijloace de protecție împotriva căpușelor, mai ales că în comerț găsiți o gamă largă de produse de acest gen. Dacă mai aveți vreun produs rămas din sezonul trecut, verificați termenul de valabilitate.


Life hack. Luați cu voi la pădure balsam vietnamez Steluța. Mirosul le va speria pe căpușe și le va ține departe!


Dacă veți sta la camping la Vatra peste noapte, pregătiți-vă din timp locul unde veți dormi. Prelucrați-vă hainele, sacul de dormit și alte lucruri cu o soluție acaricidă sau acaricidă și repelentă.

5.Mijloace de protecție împotriva ploii

La orice eveniment sub cerul deschis, trebuie să fiți pregătiți de ploaie. Dacă va porni ploaia și vă va uda până la piele, la sigur nu vă veți simți comod. Vă sugerăm să vă luați un impermeabil sau o pelerină de ploaie. De asemeni, luați-vă haine călduroase și de schimb.

6.Un rucsac

Dacă veți merge la festival cu transport public, cu siguranță vă trebuie un rucsac. De rucsac aveți nevoie pentru a vă aranja compact toate cele enumerate mai sus. Pentru evenimente de genul “Hai Haiduci! by Salomon” sunt potrivite rucsacurile nu prea mari (25-35 litri).

Principalul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți atunci când alegeți un rucsac este că acesta e menit să susțină greutatea întregului echipament pe care l-ați luat cu sine și să asigure transportarea confortabilă a acestuia în spate.

Asta e lista de lucruri utile pentru “Hai Haiduci! by Salomon”. Sigur, nu e lista completă a lucrurilor de care veți avea nevoie la festival. Acest articol vă poate servi ca un  punct de reper pentru lista personală, cea care vă va fi de folos, dacă veniți la evenimentul nostru.

Lucrurile obligatorii pentru oaspeții și participanții la festivalul “Hai Haiduci! by Salomon”, sunt: buna dispoziție, zâmbetele și spiritul victoriei.