• Română
    • Русский
    • English
banner

”Hai Haiduci! by Salomon” se va petrece sub egida Președintelui RM

Cursa trail ”Hai Haiduci! by Salomon”, organizată de Sporter în perioada de 21 - 22 aprilie 2018, se va petrece sub egida Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Decizia a fost luată astăzi, 28 martie, în cadrul unei ședințe de lucru cu participarea Președintelui RM, Igor Dodon, a fondatorului organizației social-sportive Sporter, Dmitrii Voloșin, și managerului Sporter, Serghei Legheida.

Evenimentul sportiv inedit “Hai Haiduci!” face parte din acțiunile consacrate Anului Ștefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei, și reprezintă o cursă de tip trail din Moldova, la care vor participa circa 400 sportivi amatori și profesioniști din țară și din străinătate.

Evenimentul sportiv constă din proba de alergare și proba de ciclism, desfășurate pe teren accidentat, chiar în inima masivului forestier Codru. Startul probelor va fi dat la Complexul etno-cultural Vatra, pe distanțele de 8, 16 și 30 de km, până la Stejarul lui Ștefan cel Mare din preajma satului Căpriana.

Menționăm că agenda evenimentului mai prevede diverse concursuri sportive, show de focuri și magie, copiii vor avea posibilitatea să se informeze despre mai multe genuri de sport, să cunoască istoria haiducilor şi a lui Ştefan cel Mare ș.a.

De asemenea, în cadrul evenimentului va avea loc un concert cu participarea interpreților autohtoni și din străinătate.

Mai multe informații despre cursă pot fi găsite pe site-ul haiduc.md.