• Română
    • Русский
    • English
banner

Se cunosc învingătorii curselor trail de la festivalul Hai Haiduci! by Vita

Astăzi, 21 aprilie, peste 400 de alergători au participat la cursele de trail organizate în cadrul festivalului de sport și muzică Hai Haiduci! by Vita. Potrivit organizatorilor, pachetele de start au fost vândute integral cu câteva zile înainte de eveniment.

A doua zi a festivalului s-a dovedit a fi caldă și foarte însorită, de aceea mulți dintre participanți au venit la competiție împreună cu familiile, prietenii și rudele lor. Înainte de start, participanții au fost salutați de către Dmitri Voloșin, președintele organizației sportive publice Sporter, care le-a urat tuturor victorie.

Dânsul a subliniat că realizările și recordurile sportive nu sunt cele mai importante lucruri din viață. Dmitri i-a îndemnat pe participanți să se gândească în primul rând la familiile lor, care își fac griji și le țin pumnii, ori de câte ori aceștia merg să cucerească “noi culmi”. 

Anul acesta, organizatorii au pregătit pentru participanți un traseu interesant, pitoresc, care trece prin cea mai masivă pădure din Moldova. Traseul a fost unul deosebit, pentru că participanții au alergat 8, 19 sau 30 km prin poteci de Codru și pe locuri deluroase.

Câștigătorii cursei de 8 km by Moldpresa au devenit:

Printre bărbați:

1. Racu Serghei

2. Constantin Marian

3. Iovski Valeriu

Printre femei:

1. Cretu Elena

2. Cristiuc Cristina

3. Zaicenco Svetlana


Distanța de 19 km by Traumeel S a fost cucerită cel mai rapid de către:

Printre bărbați:

1. Gаlаțan Nicolai

2. Haraja Serghei

3. Juncu Valerii

Printre femei:

1. Sacara Zinaida

2. Shevchenko Irina

3. Sepeliova Svetlana

Învingători la distanța de 30 km by Vita au devenit:

Printre bărbați:

1. Reshetnicov Artiom

2. Craciun Ion

3. Bogaci Mihai

Printre femei:

1. Gaidamaca Olesea 

2. Jizdan Arpine

3. Sinic Diana

Deoarece anul 2019 a fost declarat Anul Familiei în Moldova, în cadrul festivalului Hai Haiduci! by Vita a fost organizată o competiție veselă pentru echipele de familie — Family Run. Pentru această ștafetă de divertisment  au fost pregătite probe extraordinare, la care participanții a trebuit să-și arate ingeniozitatea, unitatea și capacitatea de a lucra în echipa de familie.

Partea oficială a programului sportiv a fost finalizată cu premierea câștigătorilor la categoria ABSOLUT. 

Vă reamintim că la ora 20:00 participanții și oaspeții festivalului vor avea parte de trei ore de muzică incendiară, dansuri și dispoziție excelentă. Pe scenă vor evolua interpreți populari din Moldova: SunStroke Project, Ionel Istrati și formația Etno Republic. Organizatorii îi invită pe toți cei care doresc să se distreze la iarbă verde, alături de familie și prieteni.

Intrarea la festival este liberă!

Pentru oaspeții Hai Haiduci! by Vita este disponibil transport tur-retur: de la Chișinău până la complexul etno-cultural  „Vatra” și înapoi la Chișinău. Locul plecării de la Chișinău – Piața Dimitrie Cantemir 1 (uzina „Topaz”). Timpul plecării transportului de la Chișinău: între orele 16:00 și 20:00. Plecarea înapoi spre Chișinău: de la 16:30 până la 24:00. Prețul unei călătorii într-o direcție este de 25 lei. Pentru detalii despre cum ajungeți la festival, citiți aici.

Festivalul de sport și muzică Hai Haiduci! a avut loc pentru a doua oară în Moldova. Scopul principal al evenimentului este promovarea unui stil de viață sănătos, dezvoltarea sportului amator în țară, precum și promovarea valorilor familiale și a activităților în comun. Festivalul se desfășoară sub patronajul Președintelui Republicii Moldova.